- تاریخ ارسال : پنج شنبه 2 آبان 1392
- بازدید : 1249
اعمال و رفتار افراد دارای اختلال سوء مصرف مواد محرک به احتمال زیاد می تواند موجبات آزار و اندوه خانواده بویژه همسر و فرزندان را فراهم آورد و حتی در مواقعی ممکن است خطر جدی از سوی فرد دچار سوءمصرف، خانواده را تهدید نماید . پس اگر شما فردی مجرد هستید که می خواهید ازدواج و تشکیل خانواده دهید و به دنبال همسری هستید که برایتان آرامش، امنیت و ... را به ارمغان بیاورد و آلوده به مصرف مواد نباشد و یا حتی اگر در حال حاضر در یک رابطه قرار گرفته اید که نسبت به فرد مورد نظرتان دچار تردید به جهت اعتیاد به مواد محرک هستید و در تردید برای ترک رابطه و یا تداوم آن هستید؛ امیدوارم با توجه به علائم زیر درارزیابی خود دقت بیشتری نموده و بتوانید افراد دارای اعتیاد به مواد محرک را بهتر شناسایی کرده و تصمیم عاقلانه و کارآمد بگیرید .
1- فرد وابسته به مواد محرک دارای خلق نوسانی است یعنی گاهی مواقع جالب ، هیجان انگیز ، شاد و جذاب است و با سخنان عاشقانه و رفتارهای خود شما را شیفته میکند و در مواقع دیگر به فردی منزوی، غمگین و اجتنابی تبدیل میشود که تمایلی به ارتباط با شما ندارد.
2- از علائم دیگر مصرف مواد محرک ، پرخاشگری های شدید است که از جانب فرد مصرف کننده سر می زند و هدف این پرخاشگری ها هرکسی می تواند باشد مادر، پدر، برادر، همسایه، فروشنده و ..... . پرخاشگری ممکن است کلامی و یا فیزیکی ، شدید یا خفیف باشد اما از ویژگیهای اصلی آن عدم تناسب آن با ماجرای پیش آمده است در واقع شدت و نوع آن با مسئله ای که موجب پرخاشگری شده تناسب ندارد .
3- فرد وابسته به مواد محرک اغلب دچار اختلال خواب است . خواب شبانه او مختل است و حتی ممکن است در شبانه روز 4 -5 ساعت بخوابد و گاهی چند روز متوالی نخوابد و سپس چند روز متوالی به خواب رود .در واقع بهم ریختن چرخه های فعالیت های طبیعی در او دیده می شود.
4- تحریک پذیری بسیارزیاد، ویژگی دیگر این بیماری می باشد فرد با کوچکترین تحریکی از کوره در می رود و برآورد او از قضایا با واقعیت انطباق ندارد برای مسائل جزئی ناراحتی زیادی را تجربه و ابراز می کند .در ضمن پایداری احساسات منفی در او بسیار زیاد است .
5- شک و بدگمانی نیزدر مصرف مواد محرک وجود دارد . فرد مصرف کننده نسبت به اطرافیان خود بدبین می شود و اغلب نسبت به فرد مورد علاقه اش احساس خیانت کرده و او را متهم می نماید و از اطرافیان بدگویی کرده آنها را متهم به توطئه می نماید .
6- در مواردی رفتارهای اجبارگونه و تکراری را می توان مشاهده نمود مانند تیک ، وسواس، ناسزا گویی و رفتارهای زشت تکراری، احتکار ، گیر کردن و توقف در انجام امور ، کندن مو، پوست و حرافی ....
7- از دیگر ویژگیهای افراد سوء مصرف کننده مواد محرک ، تنوع طلبی و بی پروایی در روابط جنسی می باشد. اغلب مسائل جنسی محوریت و اولویت زندگی فرد را تشکیل می دهد در عده ای استفاده گسترده ازپرنوگرافی نیز دیده می شود .
8- افت سایر حوزه های زندگی و ارتباطهای اجتماعی نیز از دیگر مولفه های این بیماری است .آنها، اغلب دوستی ندارند و یا دوستان اندکی دارند که دچار اعتیاد هستند . با افراد فامیل قطع رابطه کرده و در جشنها و میهمانیها حاضر نمیشوند و در کل اتصال پایین عاطفی، قطع ارتباط و طرد شدگی به وضوح دیده می شود.
9- کاهش وزن ، خرابی دندان ،بیماریهای لثه، خشکی دهان، زخمهای روی بدن، تحلیل رفتن بافتها، خودزنی نیز بوفور وجود دارد .
10- کارکردهای اجتماعی، اقتصادی نیز دچار مشکلات عدیده می شود و فرد با توجه به سن ، هنوز ثبات شغلی پیدا نکرده و مشکلاتی رادر حوزه اشتغال دارد . شکستهای پی در پی مالی ، مشکلات قانونی و ...نیز دیده می شود.